Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

P.S. MAVRO - G.A. MICALEF & G. MEGOULAS.















Η Αίθουσα Τέχνης «TENΕΔΟΣ» παρουσιάζει την ζωγραφική εργασία των δύο σύγχρονων Κερκυραίων Zωγράφων P.S. MAVRO & G.A. MICALEF.

Ως φιλική καλλιτεχνική «επικουρία», προστρέχει και συνεπικουρεί (με χαρακτηριστικά γλυπτά του) ο γλύπτης G. MEGOULAS.



Δύο Zωγράφοι (ένας παλιότερος, ο P.S. Mavro/Stavriotis... και ένας νεότερος, ο G.A. Micalef) ...μεταφέρουν το εργαστήριο τους στην Αίθουσα Τέχνης «Tένεδος», ζωγραφίζουν για την γκαλερί «Tένεδος» και εκθέτουν επί τόπου τα παραγόμενα έργα τους. Στην «TENΕΔΟΣ» οι δύο καλλιτέχνες, παρουσιάζουν έργα τους μεγάλων (σχετικά) διαστάσεων, με θεματογραφία που «κραυγάζει», «ταράζει» και που συγχρόνως «προκαλεί δημιουργικά» τον κάθε καλοπροαίρετο φιλότεχνο θεατή.

......................................................................................................................................
Φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης των καλλιτεχνών ...από τους φιλότεχνους που παραβρέθηκαν... αλλά και φωτογραφίες με επισκέπτες που «πόζαραν» εμπρός από τα έργα(!)... θα βρείτε ΕΔΩ! Kάνετε ΚΛΙΚ στην ηλεκτρ. διευθ. http://tenedosartgallery2.blogspot.com/

......................................................................................................................................

Για το ζωγράφο  P.S. MAVRO / Stavrioti

• Ο P.S. MAVRO παρουσιάζει μια σειρά από «γυμνά», δουλευμένα με έναν ξεχωριστό και μη «αναμενόμενο» τρόπο. Όπως συνηθίζει, ο καλλιτέχνης συνοδεύει τα έργα του με μικρούς... (χιουμοριστικούς, ειρωνικούς, πικρούς...) σχολιασμούς, που προδιαθέτουν - εισαγάγουν - προτείνουν στον παρατηρητή έναν πιο «οικείο» τρόπο προσέγγισης του εικαστικού θέματος. Το δε «γυμνό» που απεικονίζεται... επιλέγετε περισσότερο ως... «αφορμή για εικαστικό παιχνίδι» που παίζετε ανάμεσα στις φόρμες και τους χρωματικούς τόνους... παρά για να εικονίσει -έτσι, απλώς - κάποια δήθεν «ερωτικά κορμιά». Τα ζωγραφικά, έργα του P.S.Mavro είναι φτιαγμένα με ακριλικά χρώματα, με σκόνες και λαδοπαστέλ... τα παρουσιάζει δε, με μία (τελείως διαφορετικής νοοτροπίας και τεχνοτροπίας), εικαστική θεώρηση, που καμία σχέση δεν έχεί με τις γνωστές «Πιντούρες» του, που είχε παρουσιάσει ο καλλιτέχνης, στο πρόσφατο παρελθών. Aυτά τα έργα του P.S.Mavro (που παρουσιάζονται στην «Tένεδος») ...μπορούν να θεωρηθούν πιο «μοντέρνα»... αλλά κυρίως είναι έργα που βρίσκονται εκτελεστικά... πιο κοντά στην πρωταρχική καταγραφή της εικαστικής ιδέας του καλλιτέχνη(!)... Έργα που μας αποκαλύπτουν μία «άλλη πλευρά» από το πολύμορφο, (αλλά άγνωστο στους «πολλούς»), ταλέντο.... του Σταυριώτη ζωγράφου P.S.Mavro.

Βιογραφικό
Ο P.S. Mavro / Stavriotis
γεννήθηκε στην Κέρκυρα αλλά έζησε και εργάστηκε στην Αθήνα για πάνω από 50 χρόνια.
Είναι απόφοιτος της παλιάς καλής καλλιτεχνικής σχολής «Δοξιάδη» (με δασκάλους τους: Aγρανιώτη, Σπέντζα, Kατσουλίδη, Γεωργιάδη, Παρμακέλη, Zουμπουλάκη, Στέλιο Λυδάκη κ.λπ.)

Ο καλλιτέχνης εργάστηκε στο εργαστήρι σκηνογραφίας του Eθνικού Θεάτρου... σπούδασε την Βυζαντινή Aγιογραφία στη σχολή της ΧΑΝ, συναναστράφηκε λαϊκούς ανώνυμους ζωγράφους - αγιογράφους (που γνώρισε στις γειτονιές της Αθήνας)... είχε δε, την τύχη να εργαστεί και να διδαχτεί δίπλα στον παλιό καλό - πρωτοπόρο στην τέχνη του - αλλά άγνωστο στους πολλούς, καλλιτέχνη - γραφίστα Φρίξο Ποταμιάνο. Aπό όλους ο καλλιτέχνης «πείρε κάτι».

Ο καλλιτέχνης έχει στο ενεργητικό του πολλές «ΑΤΟΜΙΚΕΣ» (1983 : Aίθουσα Τέχνης Πειραιά / 1984 : Aίθουσα Τέχνης «Aντήνωρ» / 1985 : Calerie «Dada» / 1986 : Aίθουσα Τέχνης Πειραιά / 1988 : Aίθουσα Τέχνης «Eπίπεδα» / 2010 : «Kερκυραϊκή Πινακοθήκη»...) Kατά καιρούς έχει λάβει μέρος επίσης, σε πολλές «ΟΜΑΔΙΚΕΣ» και έχει συν εκθέσει, με πολλούς σύγχρονους του, άξιους καλλιτέχνες, σε αξιόλογες «Αίθουσες Τέχνης», σε «Πνευματικά Κέντρα» Δήμων, σε αίθουσες Eταιρειών... αλλά και σε πλατείες... ακόμα και σε γήπεδα!
Κείμενα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, αναφορές σχετικές με το έργο του καλλιτέχνη έχουν παρουσιαστεί σε περιοδικά Τέχνης, Λόγου, ποικίλης ύλης, Eφημερίδες, P. Σταθμούς... αλλά και στο διαδίκτυο. Για τη ζωγραφική του Π.M. έχουν γράψει (μεταξύ άλλων άξιων) οι Ζωγράφοι κ.κ. Γιώργος Φωκάς και Σ. Kουκουλομάτης, η δημοσιογράφος σχόλιο Τέχνης κ. Kίτσα Mπότζου, ο δημοσιογράφος σχολιαστής - κριτικός Τέχνης και γκαλερίστας κ. Nίκος Σταθούλης, οι κριτικοί Τέχνης κ.κ. Αθηνά Σχηνά και Nτόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν...και ο Δρ Θάνος Ασκητής
Zωγραφικά έργα του καλλιτέχνη, βρίσκονται... στο «Mουσείο Σύγχρονης Tέχνης» του I. Bορρέ / στη «Δημοτική Πινακοθήκη» Aθηνών / στο «Σκιρώνιο Μουσείο» / στη «Kερκυραϊκή Πινακοθήκη»... και σε άλλες ιδιωτικές συλλογές στην Eλλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα ο καλλιτέχνης (2011) ζει, σε ένα μικρό απομονωμένο χωριό της Κέρκυρας. Ζωγραφίζει μόνο για τον εαυτό του, την οικογένεια του και για τους καλούς του φίλους. Συμμετέχει όμως και σε κάποια «καλλιτεχνικά δρώμενα», περιδιαβαίνοντας στα χωριά και την πόλη της Κέρκυρας... και όταν του δίνεται η ευκαιρία εκθέτει κάποια έργα του.
Περισσότερα για το ζωγράφο και την εργασία του θα βρείτε στο διαδίκτυο...
http://pittouresseskatoula.blogspot.com/ http://psmavro.blogspot.com/ http://pm-art.blogspot.com/
..................................................................................................................................................................


Για το ζωγράφο G.Α. MICALEF

Ο G.Α. MICALEF είναι ένας νεαρός ζωγράφος που ουσιαστικά... (εκτός από κάποιες συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις) ...αυτή είναι η πρώτη εικαστική παρουσίασή του.

Ο νέος ζωγράφος (Μαλτέζικης καταγωγής) διακρίνετε για την πρωτότυπη και αγνή "ακόμα" εικαστική ματιά του. Φυσικά έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του και πρέπει πολλά ακόμα να μάθει... όμως το ταλέντο του είναι ολοφάνερο... και γι' αυτό επιλέχτηκε και αποφασίστηκε από την «Tένεδος» η παρουσίαση αυτής της πρώτης ζωγραφικής ενότητας των έργων του.
Η θεματογραφία που επέλεξε να παρουσιάσει ο νέος ζωγράφος είναι αλληγορική και έχει τίτλο «Τόπος Αμνών»! Μπορεί η θεματογραφία (εν μέρη) να προκαλεί κάποιο ΣΟΚ στον παρατηρητή... αυτό όμως γίνεται σκόπιμα από μεριά ς του καλλιτέχνη, έτσι ώστε να καταφέρει η εικόνα να προσφέρει μια «νέα εικαστική αφετηρία σκέψεις, ενός άλλου κοινωνικού προβληματισμού και μιας πιο ενεργής διαμαρτυρίας» από ΟΛΟΥΣ... προς ΟΛΟΥΣ μας. Η «Tένεδος» πιστεύει ότι, αυτή η πρώτη η ζωγραφική παρουσίαση, έργων του G.Α.Micalef, αξίζει κάθε προσοχή, εκ μέρους των φιλότεχνων... και ελπίζει ότι, στο καλλιτεχνικό μέλλων του, ο νέος ζωγράφος μας επιφυλάσσει πολλά.

Βιογραφικό
Ο G.Α. MICALEF
γεννήθηκε στην Κέρκυρα, όπου ζει και εργάζεται. Εκτός από κάποιες συμμετοχές του σε ομαδικές εκθέσεις, αυτή είναι ουσιαστικά, η πρώτη εικαστική παρουσίασή του.
Περισσότερα για το ζωγράφο και την εργασία του θα βρείτε στο διαδίκτυο... http://georgemicalef.blogspot.com/
......................................................................................................................................


Για το Γλύπτη G. MEGOULAS. 


Η Αίθουσα Τέχνης «Tένεδος» ευχαριστεί, για την ευγενική συμμετοχή του και το Γλύπτη G. MEGOULAS... που ως φίλος εικαστικός «επίκουρος», τιμά με την εικαστική παρουσία του τόσο την «Tένεδος», όσο και τους δύο Κερκυραίους ζωγράφους. Ας σημειωθεί ότι ο G. MEGOULAS φέρει το Mετάλλιο και το διακεκριμένο Τίτλο του «Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων» που του απονεμηθεί από τη Γαλλική Aκαδημία, για το πλούσιο εικαστικό έργο του. Τα χαρακτηριστικά γλυπτά του, που συν εκθέτονται στην Αίθουσα Τέχνης «Tένεδος», είναι από μέταλλο και σύνθετα υλικά, αντιπροσωπεύουν δε, την περίοδο του 1980-1990 (art puvera). Για το διάσημο έλληνα γλύπτη, λίγοι γνωρίζουν ότι, στις ημέρες μας, ζει - εργάζεται και δημιουργεί σιωπηλά στον τόπο μας!

Βιογραφικό
Ο G. MEGOULAS σπούδασε γλυπτικής στην Ecole des Beaux-Arts, με δασκάλους τους H. Martin, Cesar, R. Colamarini. Με υποτροφία της UNESCO το 1977 και 1979 έκανε σπουδές και πρακτική εξάσκηση στη Συντήρηση μνημείων.
Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ φέρει το το Παρασυμο και το διακεκριμένο Τίτλο του «Ιππότη των Τεχνών και των Γραμμάτων» που του απονεμήθει από το Γαλλικό Κράτος, του έχει απονεμηθεί δε και «Εύνημος Μνεία» από την Γαλλική Aκαδημία Καλών Τεχνών, για το πλούσιο εικαστικό έργο του.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Ο Γιώργος Μέγκουλας(*) έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές εκθέσεις... • «Calerie Duncan», Παρίσι, 1974 • «Art Concord», Παρίσι, 1976 • «Π.Κ. Π. Φαλήρου» - με τον K. Λακιώτη -, 1982 • «Πλειάδες», 1983,1990 • «Έκφραση» - με το Χ. Ζυγομαλά - ,1986 • «Σπίτι της Κύπρου», 1991 • «Sangamon Gallery» - με την Α. Κωνσταντινίδου -, Σικάγο, 1992 • «Αστρολάβος», 1993... και πολλές άλλες.
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ Ο Γιώργος Μέγκουλας έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, όπως... • «Πανελλήνια», 1975 • «Salon des Artistes Francais, Gran Palais, Παρίσι, 1976 -77-78-79-80 • «Sensibilites Plastigues d' Aujourd' hui, Mairie de Paris, Παρίσι, 1979 • «Green Gallery», Βοστόνη, 1982 • «Σύλλογος Γλυπτών», 1983,1985 • «Γλυπτική 1985», Φάληρο, 1985 • «Κρεωνίδης» 1989 • «Maison de L'Architecture», La Sculpture Grecgue Contemporaine, Παρίσι, 1991 • «Ολύμπια», Ολυμπία, 1992 • «Γκαλερί του Νότου», Πειραιάς, 1992, 1993... και πολλές άλλες.

ΠΡΟΤΟΜΕΣ, ΜΝΗΜΕΙΑ & ΑΝΔΡΙΑΝΤΕΣ απο το γλύπτη Γιώργο Μέγκουλα έχουν φιλοτεχνηθεί και έχουν στηθεί σε όλη την Ελλάδα! Την δεκαετία 1980 - 1990 ο γλύπτης Γιώργος Μέγκουλας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την Μνημειακή Γλυπτική, και έργα του βρίσκονται σε πολλούς Δημόσιους Χώρους, σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Κέρκυρα!
ΕΡΓΑ του Γιώργου Μέγκουλα, βρίσκονται στην «Εθνική Πινακοθήκη - Μ.Α.Σ.», στο «Μουσείο Boρρέ», στο «Museum of Science and Ihdustry», στο Σικάγο και αλλού. Η καλλιτεχνική εργασία του Γιώργου Μέγκουλα, έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκδόσεις Μουσείων και διάφορων Γκαλερί, σε Λευκώματα και σε καλλιτεχνικούς οδηγούς Συλλογών και εκθέσεων. Κείμενα, για το έργο του, έχουν γράψει οι... Δαμιανάκη - Ρομάνο Χρύσα, Α. Ταμβάκη, Β. Βασιλοπούλου, Β. Καραίσκου, G.S.Marcou και πολλοί άλλοι εξίσου αξιόλογοι ιστορικοί και μελετητές Τέχνης.
Ο διάσημος Έλληνας γλύπτη, στις ημέρες μας, εργάζεται και δημιουργεί στην Κέρκυρα!
Περισσότερα για την εργασία του θα βρείτε στο διαδίκτυο...
http://megoulas.blogspot.com/
Για την Αίθουσα Τέχνης «TENΕΔΟΣ»... 








Ελένη Πίκουλα - Κοντού
......................................................................................................................................


Για την εργασία των δύο σύγχρονων Κερκυραίων Zωγράφων P.S. MAVRO - G.A. MICALEF... 

Απο το γλύπτη G.S. MEGOULA


H Αίθουσα Τέχνης «Τένεδος» αυτή τη φορά προχώρησε σε ένα δύσκολο αλλά πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα. Διέθεσε το χώρο της (για πάνω από ένα μήνα) στους δύο σύγχρονους Kερκυραίους ζωγράφους όπου αυτοί τον μετέτρεψαν σε εργαστήριο ζωγραφικής. Μέσα στο χώρο της Τενεδος οι καλλιτέχνες εργαστήκαν με πρόγραμμα εντατικά με συνέπια και έμπνευση. Το ωράριο ήταν παραγωγικό. Η εργασία τους άρχιζε στις 7 το πρωί και τελείωνε πάντα μετά της 10 το βράδυ. Τα έργα που επιλέχτηκαν να φιλοτεχνηθούν ήταν μέσα από την οικεία θεματογραφία τον καλλιτεχνών.

Mέσα από αυτή την προσχεδιασμένη εικαστική καθημερινότητα τους «γεννήθηκαν» και έργα αυθόρμητα και πιο ελεύθερα... (δυστυχώς ο χώρος δεν επιτρέπει να εκτεθούν όλα) Προσχέδια, πρόχειρες καταγραφές ιδεών, δοκιμές, υλικών και τεχνικών... όλα έγιναν μέσα στο χώρο της «Τένεδος»... (πολλές φορές) παρουσία μάλιστα πολλών φιλότεχνων παρατηρητών! Αυτό ήταν μια άλλη ενδιαφέρουσα πλευρά της όλης εργασίας. Φίλοι των καλλιτεχνών, φίλοι της γκαλερί, αλλά και φίλοι - φίλων πέρασαν, επισκέφτηκαν, παρακολούθησαν τη δημιουργική διαδικασία, συζήτησαν... έπαιξαν, αστειεύτηκαν με τους καλλιτέχνες και φυσικά φωτογραφήθηκαν με τα έργα την ώρα που αυτά βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη.

Αυτό πιθανών ήταν και το κυριότερο κομμάτι της όλης διαδικασίας. Η συμμετοχή τον επισκεπτών, η παρατήρηση των σχολιασμών τους, η χαρά του να γίνεσαι μάρτυρας σε όλη αυτή την εικαστική διαδικασίας, ήταν για τους περισσότερους πραγματική μύηση. Το να βλέπεις να γεννιέται και να εξελίσσετε ένα έργω, το να παρατηρείς τον καλλιτέχνη σε στιγμές δημιουργίας δεν είναι κάτι συνηθισμένο και προσιτό στους πολλούς. Η «απομυθοποίηση» του απομονωμένου στριφνού - ιδιόρρυθμου τάχα καλλιτέχνη... η κατάρριψη της αναγκαίας δήθεν «μυστικότητας» που απαιτείται κατά τη διάρκεια των καλλιτεχνικών εργασιών... και η «απόκρυφη εικαστική ιεροτελεστία», που λέγετε πως τηρείτε από τον εκάστοτε καλλιτέχνη, για την πρόκληση της έμπνευσης... πήγαν στα σκουπίδια! Οι δύο καλλιτέχνες εργάστηκαν φανερά, μπροστά σε πολλούς φίλους - επισκέπτες, χωρίς να κρύψουν τίποτα από την «τεχνική» τους. Αυτή όλη η διαδικασία ήταν ένα συνεχές Eικαστικό Δρώμενο που από μόνο του είναι ένα «Έργα Τέχνης»!

Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι τα έργα που (επιλέχτηκαν και...) εκθέτονται στις αίθουσες της «Τένεδος». Έργα που χαρακτηρίζονται από τόλμη, φαντασία και χρωματική φρεσκάδα.

Aναγνωρίζοντας την αυθεντικότητα της εικαστικής εργασίας των δύο καλλιτεχνών ένιωσα και εγώ την ανάγκη να προστρέξω επικουρικά και να συν εκθέσω τέσσερα χαρακτηριστικά γλυπτά, από την προσωπική μου συλλογή... φτιαγμένα από μέταλλο και άλλα «ευτελή» υλικά, από την περίοδο του 1980 - 90. Είναι έργα εμπνευσμένα κάτω από την επιρροή της λεγόμενης «Αρτ πόβερα» (τέχνη από φτηνά - φτωχά υλικά) Πιστεύω πως, σήμερα, που όλα ευτελίζονται και εξευτελίζονται, φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτά τα έργα (περισσότερο από ποτέ) η διαχρονική αξία τους... και για αυτό αποφάσισα να τα δείξω στο Kερκυραϊκό φιλότεχνο κοινό.

Σας καλώ να δείτε αυτή την έκθεση... με τη βεβαιότητα ότι θα νιώσετε και εσείς τη φρεσκάδα της εικαστικής δημιουργίας των δύο κερκυραίων καλλιτεχνών, θα εκτιμήσετε την προσπάθειά τους... και θα επιβραβεύσετε με την παρουσία σας την πρωτότυπη εργασία τους.

Για την εργασία των P.S.MAVRO & G.Α. MIKALEF 














Γιώργος Mέγκουλας. 















Γλύπτης.
......................................................................................................................................

P.S.MAVRO / Stavriotis με αφορμή την τωρινή καλλιτεχνική εργασία του.

H Ζωγραφική στον πρωταρχικό της τόπο, στην πρωτογενή της μορφή - εκεί που συλλαμβάνετε η ιδέα, που καταγράφετε... και που γεννιέται το κάθε νέο έργω!


Η φαινομενική ελαφρότητα, μιας γρήγορης καταγραφής της όποιας εικαστικής ιδέας - προκαλεί πάντα ερωτηματικά.
Που αρχίζει το σκαρίφημα, το πρώτο σχεδίασμα, η εικαστική σημείωση της ιδέας... και πότε αυτή η διαδικασία τελειώνει?
Πότε αρχίζει το προσχέδιο να εκδηλώνετε εικαστικά ως «έργω» (?)... και πότε τελικά ολοκληρώνετε?
Μπορεί ένα προσχέδιο - ένα σκαρίφημα - ένα πρόπλασμα να θεωρηθεί «έργω»? Και αν Nαι(!) ...τότε, πιο νόημα έχει η περεταίρω εργασία πάνω σε αυτό ...και γιατί θα πρέπει ο καλλιτέχνης να χάσει εικαστικό χρόνο παλεύοντας για την τεχνική περάτωση, για το φινίρισμα και για την «άρτια» παρουσίασή του?
Mήπως (κάποιες φορές) θα πρέπει να αρκέσουμε - απλώς - στην αυθόρμητη καταγραφεί της όποιας εικαστικής ιδέας... αποφεύγοντας να αναλωνόμαστε με την υλοποίηση του όποιου «έργου επί κάδρου»?
Οι πίνακες που παρουσιάζω αυτή τη φορά (στην «Αίθουσα Τέχνης «Tένεδος») είναι (κάτι περισσότερο) από άπλες εικαστικές καταγραφές της αρχικής ιδέας. Ίσος θα μπορούσαν να θεωρηθούν «προσχέδια πινάκων»... πιστεύω όμως, ότι διατηρούν τη φρεσκάδα και τον αυθορμητισμό τους, υποδεικνύοντας ότι και οι «πρόχειρες» καταγραφές δικαιούνται και αυτές (μετά από κάποια επιλογή) να παρουσιαστούν ως «τελικό έργω»!
Φυσικά «πρόχειρες» καταγραφές δεν υπάρχουν, αν σκεφτούμε ότι ο καλλιτέχνης έχει αφιερώσει στον παρελθών άπυρο χρόνο μέχρι να κατακτήσει την ευκαιρία και τη γρηγοράδα που απαιτείτε για την σύλληψη της εικαστικής Ιδέας, καθώς και για την άμεση καταγραφεί της.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Σήμερα, όλοι μας, αντιλαμβανόμαστε - σκεπτόμαστε - ενεργούμε αλλά και συναισθανόμαστε «πολύ πιο γρήγορα». Δεν είμαστε «εξυπνότεροι» από τις προηγούμενες γενιές... απλώς η πληροφόρηση που έχουμε και η τεχνολογία που διαθέτουμε μας επιτρέπει να επιλέγουμε και να υλοποιούμε πιο γρήγορα τις ιδέες μας. Αυτό έχει επηρεάσει ασφαλώς (θετικά) και την εικαστική παραγωγή! Η πρόσβαση στο Ίντερνετ, η ποιότητα και η ποικιλομορφία των υλικών, η πληροφόρηση γύρο από τις τεχνοτροπίες που εμφανίζονται ...αλλά και άμεση ενημέρωση για τις καλλιτεχνικές εργασίες που παρουσιάζονται (όχι μόνο στις τοπικές Αίθουσες Τέχνης... αλλά σε όλο τον Κόσμο... καθιστά θεμιτό το, να ενεργούμε και εικαστικά «πιο γρήγορα».
Αν προσθέσουμε και την «ελαφρότητα», τη φρεσκάδα και το «παιχνίδι» που λαμβάνει χώρα, κατά τη διάρκεια της καλλιτεχνικής δημιουργίας (μέσα στο ατελιέ του καλλιτέχνη) τότε, το όπιο έργο - σκαρίφημα αποκτά και μια άλλη πιο ευχάριστη διάσταση.
Αυτή η ανάλαφρη «προχειρότητα» (ως προς την πρωταρχική καταγραφή της αρχικής σύλληψης) δεν μπορεί να εξαφανίσει - να μηδενίσει, ή να μειώσει το (όποιο) μελλοντικό «τελικό έργο»... Απεναντίας, η παρουσίαση όλων αυτών «προσχεδίων» ωριμάζει τον καλλιτέχνη και το φιλότεχνο, καθιστώντας τους «πιο έτοιμους» για τη δημιουργία και την αποδοχή του (όποιου) αναμενόμενου μελλοντικού «KAΛΛITEXNHMATOΣ»!

Για τα ζωγραφικά έργα που παρουσιάζω στην Αίθουσα Τέχνης «TENΕΔΟΣ»... 








P.S.MAVRO/Stavriotis
......................................................................................................................................


G.Α. MIKALEF με αφορμή την τωρινή καλλιτεχνική εργασία του. 


Τόπος Αμνών!

Η αιώνια μάχη του καλού και του κακού θα μπορούσε να έχει μια ακόμη εκδοχή. των αγνών «Αμνών» και των μοχθηρών Γνώμων. Στη σειρά «Τόπος Αμνών»... παρουσιάζω πίνακες φιλοτεχνημένους με ακριλικά σε μεγάλες διαστάσεις. Σε αυτούς «μορφοποιώ» σε εικόνες, με αλληγορική μορφή, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που μου γεννιούνται μέσα από το αντί πάλεμα αυτών των δύο αιώνιων καταστάσεων. Οι αθώοι «Αμνοί του κόσμου» οδηγούνται σιωπηλά στη σφαγή από τους «Γνώμους»... αλλά και οι «Γνώμοι» φοβάμαι πως τελικά δε θα αποφύγουν να γίνουν τροφή για τα καθ' όλα «αθώα» άκακα «αρνιά»! Βέβαια γνωρίζω πως η θεματογραφία αυτή απλά είναι η εξωτερική μορφή... το παραμύθι, η αφορμή για να δημιουργήσω εικαστικά, παίζοντας με φόρμες, σχήματα, όγκους και χρώματα. Πρόθεση μου δεν είναι να περάσω κάποιο συγκεκριμένο «μήνυμα»... αλλά να προκαλέσω συναισθήματα αγγίζοντας - ενεργοποιώντας - κάποιες - όποιες εναπομείναντες «χορδές ευαισθησίας». Το ξάφνιασμα, το αλλοπρόσαλλο, το μακάβριο και η χαμένη παιδική αθωότητα γίνονται ενεργό μέρος του εικαστικού μου έργου... που θέλω να πιστεύω ότι θα ακουμπήσει και εσάς. Οι Γνώμοι θα μπορούσαν να συμβολίζουν το κακό ή την κάθε μορφής καταπίεση. Οι Αμνοί με τη σειρά τους φέρνουν στο νου μας κάτι το αγνό, το αγαθό, το άβουλο. Μια άλλη εκδοχή θα ήταν να αποτελούν απλά δύο διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέξει ή να δημιουργήσει την εκδοχή του. Αλήθεια, εσείς που ανήκετε... στους Αμνούς, ή στους Νάνους?

Για τα ζωγραφικά έργα που παρουσιάζω στην Αίθουσα Τέχνης «ΤΕΝΕΔΟΣ»... 








G.Α. MICALEF
......................................................................................................................................


1 Το «κόκκινο φεγγάρι» του Αυγούστου.
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Το «κόκκινο φεγγάρι» του Αυγούστου.
Η Μπεμπέκα στάθηκε ανάμεσα στο άνοιγμα της πόρτας του μπαλκονιού. Μέσα από το διάφανο νυχτικό διαγράφονταν καθαρά το θεσπέσιο γυμνό κορμί της. Ήταν το «κόκκινο φεγγάρι» του Αυγούστου που την έκανε να νιώθει και να δείχνει... ακόμα πιο γυναίκα!»

Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!

......................................................................................................................................


2 Η Δημοκρατία
G. S. Megulas / Έργω της περιόδου 1980 - 90.
Mέταλλα και άλλα σύνθετα υλικά.
«Αρτ πόβερα» (τέχνη από «φτωχά» υλικά)
(**) Προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

......................................................................................................................................


3 Ο Μικροαστός - Αμνός
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Ο Μικροαστός - Αμνός.
Ο Μικροαστός Αμνός ζούσε παρέα με το φίλο του «το Ψάρι», που ήταν κλεισμένο σε μια γυάλα (λίγο μικρότερη από τη δική του). Πριν δύο χρόνια η αγαπημένη σύντροφος του ανέβηκε κοινωνικά και μετακόμισε στο ρετιρέ του «Μεγαλοαστού Αμνού». Του απέμεινε βέβαια η φωτογραφία της και κάποιες αναμνήσεις που δεν μπόρεσε να πάρει μαζί της όταν έφυγε.
Οι μήνες του περνούσαν με τις μουσικές των καιρών και με μελέτη (περί τέχνης και θανάτου κυρίως). Ο Μικροαστός Αμνός μορφώθηκε τόσο, που η βιβλιοθήκη του αποτελούσε πια αναπόσπαστη προέκταση του μυαλού του. Μέσα στο μικρό αλλά βολικό διαμέρισμα του ένιωθε απόλυτα σίγουρος και ασφαλής. Τώρα δε θυμόταν την παλιά αγαπημένη του και τίποτα πια δεν τον στενοχωρούσε. Ένα μόνο τον ανησυχούσε... κάτι που διάβασε κάπου, ...να, πως «Κανένας αμνός δεν πέθανε ποτέ από γηρατειά στο κρεβάτι του!»...

Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef
......................................................................................................................................


4 Σβετλάνα. 
Μια Pωσίδα στην πόλη της Κέρκυρας.
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Μια Pωσίδα στην πόλη της Κέρκυρας
Η Σβετλάνα ήταν έξυπνη και τσακπίνα! Παρά τα χρονάκια της (και τα λίγα παραπανίσια κυλά που είχε επάνω της), κατάφερνε και ξεπουλούσε (μια χαρά) τα ποτά της, στους θαμώνες του Μπαρ όπου εργάζονταν. Ταυτόχρονα προσέφερε πλουσιοπάροχα και ότι «άλλο» της ζητούσαν οι θαυμαστές της! Βλέπεις, ξένη γυναίκα ήταν, μόνη, σε ξένο τόπο...

Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!
......................................................................................................................................


5 Tαξιδευτές του χρόνου
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.20Χ080 cm

......................................................................................................................................


6 Η εξημέρωση των Αμνών
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.20Χ080 cm

Η εξημέρωση των Αμνών
Η εξημέρωση των Αμνών προϋποθέτει υπομονή, επιμονή και γερές αλυσίδες. Με τα νέα δεδομένα ο εξημερωμένος Αμνός θα καταναλώνετε μονάχα όταν αποδειχτεί άχρηστος εκτέλεσης οποιασδήποτε εργασίας.

Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef

......................................................................................................................................


7 Γαλάζιο όνειρο.
G. S. Megulas / Έργω της περιόδου 1980 - 90.
Mέταλλα και άλλα σύνθετα υλικά.
«Αρτ πόβερα» (τέχνη από «φτωχά» υλικά)
(**) Προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

......................................................................................................................................


8 Θα νικήσουμε... 
κάποια άλλη φορά!
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Θα νικήσουμε... κάποια άλλη φορά!
Την Κυριακή το πρωί οι Αμνοί βγήκαν ξανά στους δρόμους με ελπίδες και όνειρα και ιδανικά καινούρια. Το απόγευμα άρχισαν να μιλούν ξανά για αγώνες ενάντια στον Καπιταλισμό, τον Ιμπεριαλισμό, το Δυϊσμό και... τον πληθυσμό των Γνώμων. Στην αμνών συνέλευση μάλιστα, ψήφισαν και ένα νέο βοσκό (!) Φυσικά, όλα τελείωσαν εκεί. «Tελικά, θα νικήσουμε, αλλά κάποια άλλη φορά!» ...σκέφτηκαν «ώριμα» οι πιο πολλοί και διαλύθηκαν ήσυχα.
Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef

......................................................................................................................................


9 Τρείς «Αγίες» φίλες!
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Τρείς «Αγίες» φίλες!
Οι τρείς φίλες είχαν πλέων «αγιάσει»! Aποφάσισαν λοιπών να δράσουν γρήγορα και αποτελεσματικά! Βλέπεις, με το ρυθμό που μειώνονταν ο «ενεργός» αντρικός πληθυσμός, ένιωθαν πως δεν είχαν και πολύ χρόνο στη διάθεση τους. Όσο για τη δυνατότητα «επιλογής»... με τέτοιο ανταγωνισμό στην «αγορά... ξέχνα το καλύτερα! Όταν έβρισκαν ευκαιρία.. δεν έκαναν, λοιπόν και για πολύ τις «δύσκολες»!
Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!

......................................................................................................................................


10 Η Μεγάλη Έξοδος των Αμνών.
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.20Χ080 cm

Η Μεγάλη Έξοδος των Αμνών.
Ο βοσκός έστεκε απαθής. Κοιτούσε τους Αμνούς αδιάφορα. Ήξερε πως, όπου και να πάνε, μέχρι να βραδιάσει, θα επέστρεφαν πίσω. Εκείνη τη νύχτα όμως, για πρώτη φορά, οι Αμνοί δεν επέστρεψαν! ...και φυσικά κανένας Γνώμος δεν κοιμήθηκε ήσυχος στο κρεβάτι του.

Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef

......................................................................................................................................


11 Η Κυριακάτικη πρωινή βόλτα των Αμνών της πόλεως
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.20Χ080 cm

Η Κυριακάτικη πρωινή βόλτα των Αμνών της πόλεως.
Βγήκαν για την Κυριακάτικη πρωινή βόλτα τους. Άλλοι έβαλαν τα καλά τους και άλλοι τα βγάλανε. Όλοι τους έδειχναν τόσο διαφορετικοί και μοναδικοί μέσα στο πλήθος.

Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef

......................................................................................................................................


12 Ο Άγιος Αμνός... των Αμνών.
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Ο Άγιος Αμνός... των Αμνών.
Τι να οραματίζετε «ο Άγιος των Αμνών»... (κατά το διαλογισμό και την προσευχής του) ...τότε που η ψυχή του ανεβαίνει στα «δροσερά λιβάδια» του Ουρανού»!
Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef


......................................................................................................................................


13 Διακοπές με τον «Ταζ»... στην Κέρκυρα!
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Διακοπές με τον «Ταζ»... στην Κέρκυρα!
Το απόγευμα ήταν υγρό και ζεστό... Και οι δύο τους κάθονταν (αποκαμωμένοι) στο δωμάτιό τους, στο ξενοδοχείο και χάζευαν από το παράθυρο το Παλιό Φρούριο. Ένα πακέτο τσιγάρα «Κερέτσιλερ Ξάνθης» και ένα μπουκάλι Kερκυραϊκό Cherry τους κρατούσαν συντροφιά. Δίπλα τους ο Ταζ ξεκοκάλιζε το ψάρι του...
Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!

......................................................................................................................................


14 Ο Πασχαλινός Αμνός του «Γνώμου».
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα σε σανίδια.

Ο Πασχαλινός Αμνός του «Γνώμου».
Ο Αμνός του «Γνώμου» έστεκε (δεμένος απο το πόδι) δίπλα στο εγκαταλελειμμένο παλιό αυτοκίνητο. Το κοίταζε με τα μεγάλα θλιμμένα μάτια του, λες και γνώριζε ότι... το σαραβαλάκι θα κατέληγε τελικά στα παλιοσίδερα! Kαι τί δε θα έδινε ο Αμνός, να μπορούσε να το κάνει να πάρει και πάλι εμπρός... Θα το έπαιρνε και θα έφευγε μαζί του, μακριά απο τον κακό Γνώμο... που (καταλάβαινε πως) τον προόριζε για το Πασχαλιάτικο τραπέζι του.

Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef
......................................................................................................................................


15 Οι εποχές αλλάζουν... (το γεύμα του Αμνού)
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Πρόσκληση σε γεύμα
Οι εποχές αλλάζουν και οι ρόλοι καμιά φορά αλλάζουν.
Ο Αμνός γίνετε «Γνώμος»... και ο «Γνώμος» Αμνός...

Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalef

......................................................................................................................................


16 Ο νέος «μορόζος» της ξανθούλας.
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Ο μορόζος της ξανθιάς.
Οι ερωτικές φωνές της ξανθιάς, κάθε βράδυ, ξεσήκωναν την πολυκατοικία. Οι καυτοί αναστεναγμοί της κόλαζαν ακόμα και άγιο. Αυτό όμως που εξόργιζε (φαντασίωνε) πιο πολύ, τους συγκατοίκους της, ήταν ότι... ο νέος μορόζος της, ήταν έγχρωμος!

Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!

......................................................................................................................................


17 Ιχθύς... επί του δαπέδου!
G. S. Megulas / Έργω της περιόδου 1980 - 90.
Mέταλλα και άλλα σύνθετα υλικά.
«Αρτ πόβερα» (τέχνη από «φτωχά» υλικά)
(**) Προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

......................................................................................................................................

8 Η νέα... «Μεγάλη σφαγή των Αμνών»!
G. A. Micalef / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.20Χ080 cm

Η νέα... «Μεγάλη σφαγή των Αμνών»!
Ένα χρόνο ακριβώς μετά την «Πρώτη Μεγάλη Σφαγή των Αμνών», έλαβε μέρος και η δεύτερη. Μάλλον θα καθιερωθεί ως ετήσια εορταστική σφαγή είπαν στα τοπικά νέα... και όλοι οι Γνώμοι χάρηκαν!

Αποσπάσματα από το παραμύθι «Ο Αμνός Του Αμνού»... του G.A. Micalefφ



......................................................................................................................................


19 Πυλαίας και Θέτιδα.
G. S. Megulas / Έργω της περιόδου 1980 - 90.
Mέταλλα και άλλα σύνθετα υλικά.
«Αρτ πόβερα» (τέχνη από «φτωχά» υλικά)
(**) Προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη.

......................................................................................................................................
Eκτός εκθέσεως
......................................................................................................................................


20 Το Μαρινάκι έξω, χτενίζονταν!
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm
Χαρτί του μέτρου στον τοίχο.

Το Μαρινάκι έξω, χτενίζονταν!
Ο κυρ Πανάγος, έλιωνε πίσω από τα σίδερα (για οφειλές προς το δημόσιο)... ενώ, το Μαρινάκι έξω... χτενίζονταν! Που και που, βέβαια τον θυμόταν, αλλά σπάνια τον επισκέπτονταν. Το μυαλό του έγκλειστου όμως, δεν ξεκόλλαγε ούτε μια στιγμή από την αφιλότιμη... 

Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!

......................................................................................................................................


21 Τα πουλιά του παλαιού Φρουρίου της Πόλης!
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm

Τα πουλιά του παλαιού Φρουρίου της Πόλης!
Οι ψυχές όσων σκοτωθήκαν στα απόρθητα τείχη του Φρουρίου της Πόλης, έρχονται κάθε δειλινό και πάλι σε αυτό, σαν πουλιά. Άλλα κράζουν και άλλα τιτιβίζουν. Πετούν σε κύκλους και εφορμούν από τα ύψη. Παίζουν, ερωτοτροπούν, μαλώνουν, μα διόλου δε θυμόνται την περασμένη τους ζωή. Tότε ήταν στρατιώτες... (υπερασπιστές, ή πολιορκητές δεν έχει πια σημασία) ...τώρα είναι πουλιά! Μαύρα και άσπρα πουλιά!
Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!


......................................................................................................................................


21 Μία Κυρία, ένας νεαρός ζωγράφος και το προβατάκι του!
P. S. Mavro / Corfu 2011
(*) Ακριλικά χρώματα 1.50 Χ 1.5Ο cm
Χαρτί του μέτρου στον τοίχο.

Μία Κυρία, ένας νεαρός ζωγράφος και το προβατάκι του!
Μία κυρία, ένας νεαρός ταλαντούχος ζωγράφος και ένα προβατάκι(!) συνθέτουν ένα έργω που φιλοτεχνήθηκε (αυθόρμητα) επάνω σε χαρτί του μέτρου.
Aλήθεια,τί έχει μεγαλύτερη αξία? Το συγκεκριμένο έργο, το γεγονός που καταγράφετε, η δράση κατά την εκτέλεση του, ή τα συναισθήματα που δημιούργησε?
Το χαρτί μπορεί να καταστραφεί... αλλά το γεγονός θα παραμείνει, σαν θύμηση, στη μνήμη των συμμετεχόντων, ως τα βαθιά γεράματα τους.
Και η θύμηση... θα χαθεί μαζί με αυτούς? Τότε, τί μένει από την όλη διαδικασία? Κάτι που έγινε «κάπου - κάποτε»... και που η καταγραφή του σβήσθηκε(?)... η μήπως αυτή η καταγραφεί συνεχίζει να υπάρχει «κάπου αλλού» παντοτινά?

Αποσπάσματα από ένα Mυθιστόρημα... του P.S. Mavro που πιθανόν, δεν θα γραφτεί ποτέ!


......................................................................................................................................
(*) Tα έργα (των P. S. Mavro / G. A. Micalef) τα οποία εκθέτονται, ανήκουν στην αποκλειστική κυριότητα της «Tένεδος». Τα έργα (στο 50% του συνόλου) έχουν εκχωρηθεί από τους καλλιτέχνες Παναγιώτη Μαυρόπουλο και Γιώργο Μικάλεφ, στην γκαλερί «ΤΕΝΕΔΟΣ», ως αποζημίωση ενοικίου και λοιπών εξόδων. _ς εκ τούτου, οι καλλιτέχνες και η γκαλερί δηλώνουν ότι η «TΕΝΕΔΟΣ» έχει την αποκλειστική (οικονομική και φορολογική) διαχείριση των πιθανών πωλήσεων! Για την «Tένεδος»: Ελένη Πίκουλα - Κοντού / tel: 26610 21587 / E-mail: elenikontou2010@hotmail.com 
......................................................................................................................................
(**) Πληροφορίες για τα έργα του γλύπτη Γιώργου Μέγκουλα μπορείτε να ζητήσετε από την γκαλερί «Τένεδος»... αλλά και από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. G. Megοulas / tel: 6949042942 / E-mail: g.megoulas@gmail.com




















......................................................................................................................................
Φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης των καλλιτεχνών ...από τους φιλότεχνους που παραβρέθηκαν... αλλά και φωτογραφίες με επισκέπτες που «πόζαραν» εμπρός από τα έργα(!)... θα βρείτε ΕΔΩ! Kάνετε ΚΛΙΚ στην ηλεκτρ. διευθ. http://tenedosartgallery2.blogspot.com/


......................................................................................................................................






Όμορφος κόσμος νεανικός.. αγγελικά πλασμένος!

Το ιδιαίτερο σε αυτή την έκθεση ήταν η παρουσία των νέων ανθρώπων. Πολλά νεαρά άτομα πέρασαν από την γκαλερί, είδαν τα έργα, συνομίλησαν με τους καλλιτέχνες, σχολίασαν, αστειεύτηκαν και φυσικά φωτογραφήθηκαν! Kάποια από αυτά τα νεαρά άτομα μάλιστα, στη διάρκεια της βραδιάς των «εγκαινίων», βοήθησαν και πρακτικά προσφέροντας τις πολύτιμες «υπηρεσίες» τους... Όμως το κυριότερο από όλα ήταν η ίδια η φυσική παρουσία τους! Τα νιάτα, η ομορφιά, ο αυθορμητισμός και η θετική αύρα τους... ήταν που  έδωσαν μία άλλη αίσθηση στην όλη βραδιά!!! 
Και για να παραφράσουμε τον ποιητή...
«Όμορφος Κόσμος Νεανικός... Αγγελικά πλασμένος»! 
Σας ευχαριστούμε όμορφα λαμπερά πλάσματα 
που κατήλθατε από τον ουρανό και ομορφύνατε το χώρο και τον χρόνο μας!
....................................................................................................................................



























....................................................................................................................................
Ευχαριστούμε... 
Ευχαριστούμε όσους επισκέφτηκαν την «ΤΕΝΕΔΟΣ» ... αλλά κυρίως, που τίμησαν με την παρουσία τους, τους Kαλλιτέχνες!!!
Ευχαριστούμε τους δημοσιογράφους, τα Μ.Μ.Ε. ...αλλά και τους ελεύθερους Βλόκερς της Κέρκυρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και πρόβαλαν αυτή την καλλιτεχνική εργασία.

Οι εκθέτες Zωγράφoι P.S. MAVRO & G.A. MICALEFP.S. MAVRO - G.A. MICALE
Ο γλύπτης G. MEGOULAS.
Η υπεύθυνη για την Αίθουσα Τέχνης «TΕΝΕΔΟΣ» ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΤΟΥ.



Φωτογραφικό υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης των καλλιτεχνών ...από τους φιλότεχνους που παραβρέθηκαν... αλλά και φωτογραφίες με επισκέπτες που «πόζαραν» εμπρός από τα έργα(!)... θα βρείτε ΕΔΩ! Kάνετε ΚΛΙΚ στην ηλεκτρ. διευθ. http://tenedosartgallery2.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου